Een klankschalenconcert

Het luisteren naar het zingende geluid van klankschalen heeft een speciaal effect op je lichaam en geest. Klankschalen kunnen door hun trillingen diepe gevoelens losmaken en hebben een helende werking. Ze brengen je daar waar alleen het 'Zijn' is, waar niets moet of hoeft, waar alles goed is. Een klankschalenconcert leidt tot een diepe ontspanning waardoor je je na afloop weer helder, fit en ontspannen voelt. Ook kunnen klankschalen op het fysieke niveau werken waardoor onder meer het afweersysteem verbetert, de bloeddruk verlaagt en het gewaarzijn toeneemt. Steeds meer mensen ontdekken de positieve uitwerking van het geluid van klankschalen.

 

Tijdens een klankconcert lig je op een matje en kussen, eventueel met een dekentje omgeslagen. Het enige dat je hoeft te doen is de ogen te sluiten en je mee te laten voeren met de klanken die je hoort. Je zakt automatisch weg in een diepe ontspanning.

Een klankschalenconcert duurt doorgaans ongeveer een uur, maar korter of langer kan ook.

 

Naast klankschalen kan er ook gebruik worden gemaakt van andere instrumenten die een diepe ontspannende werking hebben zoals en oceandrum of een rainstick.

Contra-indicaties

Klankschalen kunnen een diepe uitwerking hebben op het lichaam en de geest. Daarom moeten mensen met psychiatrische klachten (b.v. psychoses, schizofrenie, niet-verwerkte traumatische ervaringen) en epilepsie eerst overleggen alvorens zij deelnemen aan een klankschalenconcert.